banner festival 23

— dinsdag 28 maart 2023, 16:33 | 0 reacties, praat mee

In memoriam: Thijs Slegers (1976-2023) investeerde in de toekomst

© Privéarchief

Thijs had een opmerkelijke journalistieke gave, zag Ton Bennink, docent aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Waar veel collega’s zich verdringen om een glimp en een vaak nietszeggende quote van stervoetballers op te vangen, daar investeerde Thijs in de toekomst. Laatste wijziging: 29 maart 2023, 09:00

Hij ving Zlatan op tijdens zijn eerste dagen bij Ajax, waardoor er een vriendschap ontstond. De jonge voetballer zat moederziel alleen in Diemen Noord en Thijs ontfermde zich over hem. ‘Ik wil alleen maar zeggen dat ik van je hou’, zei Ibrahimovic in een uitzending van ESPN in februari.

Hij ging als een van de weinige journalisten mee op stap met Jong Oranje en trok dan op met de familie van latere sterren als Klaas Jan Huntelaar. Uit oprechte interesse en omdat het journalistiek wat opleverde.

IJver en talent
Thijs Slegers studeerde van 1996 tot 2001 op de Fontys Hogeschool Journalistiek. Van het cohort dat nog achter de brandweer aanfietste op zoek naar nieuws. Daarna brachten zijn ijver en talent hem snel naar Voetbal International om daarna over te stappen naar De Telegraaf als Ajax-clubwatcher.

De nacht- en avonddiensten braken hem volgens Johan Derksen op. Misschien wishfull thinking van ‘De Snor’ want hij keerde terug naar het voetbalblad om PSV-clubwatcher te worden.

Dubbele agenda
Een literator was hij niet, maar zijn energie, enthousiasme en toewijding brachten hem ver. Tijdens een trainingskamp in Maspalomas op Gran Canaria vroeg de toenmalige directeur van PSV Toon Gerbrands in 2015 of Thijs zin had in een wandeling. Op een van de heuvels van de Canarische eilanden vroeg Gerbrands hem perschef te worden. De directeur had natuurlijk een dubbele agenda. Zo was hij verlost van de stroom soms ongewenste scoops van Thijs en hij haalde een uitmuntende perschef in huis.

De overstap van journalistiek naar perschef was eigenlijk een logische. Zo kon hij ook het gesloten bolwerk wat meer openstellen voor de journalistiek. Al kreeg hij ook kritiek te verduren van de vroegere vakbroeders. Thijs stelde als PSV- perschef wel de deuren open van het Philipsstadion voor onze deeltijdstudenten en de cursisten van onze cursus Voetbaljournalistiek, waar ik hem van ken.

Helaas heeft het niet zo lang mogen duren. In 2020 kreeg Thijs leukemie en ondanks intensieve behandelingen en goede vooruitzichten keerde de ziekte terug. In februari maakte Slegers bekend dat hij uitbehandeld was. Zijn oproep tot plasmadonors leverde 11.000 nieuwe kandidaten op.
Een fijne vent is heengegaan. Oh ja, hij had een zwak voor Feyenoord. Sorry PSV’ers.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.