festival journalistiek nvj 2022

— vrijdag 13 mei 2022, 09:19 | 0 reacties, praat mee

In één week tijd drie journalisten gedood in Mexico

Een familielid van Sheila Johana García laat een foto van de vermoorde cameravrouw zien tijdens een herdenkingsdienst. - © AP / Felix Marquez

In Mexico zijn in de afgelopen week drie journalisten vermoord. Daarmee komt de teller van het aantal journalisten dat dit jaar gedood is in het Latijns-Amerikaanse land op elf. Mexico is voor journalisten het gevaarlijkste land ter wereld, na oorlogszone Oekraïne. Laatste wijziging: 13 mei 2022, 09:20

Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Op zondag werden Yesenia Mollinedo en Sheila Johana García neergeschoten in het dorp Cosoleacaque. Mollinedo was directeur van een regionaal nieuwsmedium en García was haar cameravrouw. Eerder die week werd journalist Luis Enrique Ramírez ontvoerd in de plaats Culiacán. Later werd zijn in plasticfolie gewikkelde lichaam elders in de stad teruggevonden.

Hoewel het nog onduidelijk is of de journalisten werden gedood omwille van hun werk, verklaarde de broer van Mollinedo tegenover een Mexicaanse krant dat ze wel al bedreigingen ontving. Die begonnen nadat ze twee weken geleden kritisch publiceerde over de veiligheidsdiensten in de staat Veracruz.

Bekijk meer van

Mexico

Praat mee

de waag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.