In een imperfecte wereld is de journalistiek per definitie ook imperfect
Is de journalistiek fundamenteel stuk of slechts blijvend imperfect? Dolf Rogmans onderzoekt de analyse van Joris Luyendijk dat de journalistiek in zijn eigen voet schiet door steeds maar weer problemen bloot te leggen die de politiek vervolgens niet oplost en het publiek teleurgesteld achter laat.
Verder lezen? Probeer dan Villamedia 30 dagen gratis
Heb je al een account of ben je NVJ-lid? Log dan in
Praat mee
1 reactie
tr0mp, 18 juni 2018, 16:39
Laat het maar aan wc eend over om te zeggen dat wc eend wel degelijk de beste oplossing biedt ook al zegt een collega bij wc eend dat de wc eend stuk is.
Of zoals iemand anders (anekdotisch bewijs stelt ook niks voor natuurlijk) beweerde: je moet de diagnose nooit aan de patient over laten…
Ik heb aan een monteur in een autogarage eens gevraagd hoe hij tegen het Kahnemans Systeem 2 aan kijkt en hij zij dat je niet moet denken dat je met 1 schroevendraaier een hele auto kunt afstellen.
Wat een warrig onderzoek dit… Bevestigt de titel nu de conclusie en is de journalistiek dusdanig imperfect dat deze “stuk” is?
Valt er ook nog iets inhoudelijks te zeggen over de kloof tussen publiek en politiek die de auteur in deze niet ziet en de rol van de journalistiek? Jawel hoor. Maar niet hier en niet nu…