Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 14 juni 2018, 14:19 | 1 reactie, praat mee

In een imperfecte wereld is de journalistiek per definitie ook imperfect

Is de journalistiek fundamenteel stuk of slechts blijvend imperfect? Dolf Rogmans onderzoekt de analyse van Joris Luyendijk dat de journalistiek in zijn eigen voet schiet door steeds maar weer problemen bloot te leggen die de politiek vervolgens niet oplost en het publiek teleurgesteld achter laat.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

tr0mp, 18 juni 2018, 16:39

Laat het maar aan wc eend over om te zeggen dat wc eend wel degelijk de beste oplossing biedt ook al zegt een collega bij wc eend dat de wc eend stuk is.

Of zoals iemand anders (anekdotisch bewijs stelt ook niks voor natuurlijk) beweerde: je moet de diagnose nooit aan de patient over laten…

Ik heb aan een monteur in een autogarage eens gevraagd hoe hij tegen het Kahnemans Systeem 2 aan kijkt en hij zij dat je niet moet denken dat je met 1 schroevendraaier een hele auto kunt afstellen.

Wat een warrig onderzoek dit… Bevestigt de titel nu de conclusie en is de journalistiek dusdanig imperfect dat deze “stuk” is?

Valt er ook nog iets inhoudelijks te zeggen over de kloof tussen publiek en politiek die de auteur in deze niet ziet en de rol van de journalistiek? Jawel hoor. Maar niet hier en niet nu…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.