— vrijdag 14 maart 2014, 09:21

‘Vergeet Füsun Erdogan niet’

'De aandacht voor de andere meer dan 50 gevangen journalisten in Turkije mag beslist niet verslappen. Daarbij mag de zaak van Füsun Erdogan niet vergeten worden', dat zei Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ, donderdag in Den Haag. Hij sprak daar tijdens een demonstratie voor de Nederlands-Turkse journaliste Füsun Erdogan, die in november vorig jaar door een Turkse rechtbank tot levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld. Recent kwamen veroordeelde journalisten - in een andere zaak - vrij. Turkije is echter recordhouder met gevangen journalisten. Wat Bruning betreft dient Turkije direct ook de andere journalisten vrij te laten. Laatste wijziging: 14 maart 2014, 10:48

Minister Timmermans zei indertijd aandacht te hebben voor de zaak, maar zich niet te kunnen mengen in de Turkse rechtsgang.

Eerder deze week ging Aktas Erdogan, de zoon van de journaliste, in hongerstaking om de zaak van zijn moeder weer onder de aandacht te brengen. Ercan Ipekci van de Turkse journalistenbond was ook bij de demonstratie aanwezig.

Bekijk meer van

Turkije NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.