training eu starters

— donderdag 17 september 2015, 10:53 | 0 reacties, praat mee

Iedereen is een merk

De journalist moet een merk worden. Dat was een paar jaar terug het credo. Personal branding werd plots gepresenteerd als de kip met de gouden eieren voor alle journalisten. Want wie in staat is zichzelf tot merk te verheffen, die gaat het wel redden in het vak. Laatste wijziging: 24 september 2015, 15:39

Personal branding zou helemaal belangrijk zijn voor de zelfstandige. Hij moet zichzelf namelijk bij elk project opnieuw verkopen en daarbij is het van wezenlijk belang dat klanten weten waar de zzp’er voor staat.

Dat is ook wat Tom Scholte benadrukt in zijn boek Personal branding voor zzp’ers, dat leest als een handleiding die de zelfstandige moet begeleiden bij het vinden van zijn merkidentiteit. Het probleem: de geboden tips – bepaal waar je goed in bent, versterk je netwerk, draag uit wie je bent – zijn vrijwel allemaal inkoppers met een hoog ‘da’s-logisch-gehalte’.

Daarbij negeert het boek het feit dat bij veel zzp’ers de merkidentiteit vanzelf ontstaat door verricht werk. De zelfstandige die wél bewust aan zijn merk wil sleutelen, hoeft daarvoor geen gebruik te maken van een oppervlakkig stappenplan. Personal branding is toch – het woord zegt het al – iets persoonlijks.

Tom Scholte: Personal branding voor zzp’ers. Van Duuren Management, ISBN 9789089652942, 160 pagina’s, € 19,95.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.