— donderdag 17 september 2015, 10:53 | 0 reacties, praat mee

Iedereen is een merk

De journalist moet een merk worden. Dat was een paar jaar terug het credo. Personal branding werd plots gepresenteerd als de kip met de gouden eieren voor alle journalisten. Want wie in staat is zichzelf tot merk te verheffen, die gaat het wel redden in het vak.

Personal branding zou helemaal belangrijk zijn voor de zelfstandige. Hij moet zichzelf namelijk bij elk project opnieuw verkopen en daarbij is het van wezenlijk belang dat klanten weten waar de zzp’er voor staat.

Dat is ook wat Tom Scholte benadrukt in zijn boek Personal branding voor zzp’ers, dat leest als een handleiding die de zelfstandige moet begeleiden bij het vinden van zijn merkidentiteit. Het probleem: de geboden tips – bepaal waar je goed in bent, versterk je netwerk, draag uit wie je bent – zijn vrijwel allemaal inkoppers met een hoog ‘da’s-logisch-gehalte’.

Daarbij negeert het boek het feit dat bij veel zzp’ers de merkidentiteit vanzelf ontstaat door verricht werk. De zelfstandige die wél bewust aan zijn merk wil sleutelen, hoeft daarvoor geen gebruik te maken van een oppervlakkig stappenplan. Personal branding is toch – het woord zegt het al – iets persoonlijks.

Tom Scholte: Personal branding voor zzp’ers. Van Duuren Management, ISBN 9789089652942, 160 pagina’s, € 19,95.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.