banner festival 23

— vrijdag 6 december 2013, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Armoe

Zo tegen de feestdagen komt er een heel offensief op gang om de armen van Nederland een duwtje in de rug te geven. Bij supermarkten staan vrijwilligers van de voedselbank om van het winkelend publiek een extraatje voor in de voedselpakketten te vragen. Laatste wijziging: 21 maart 2014, 12:24

Linda de Mol lanceerde in het nieuwste nummer van LINDA. haar eigen foundation ten bate van arme gezinnen met kinderen. En in Tilburg maakte een dertigtal vrijwilligers eind oktober de Quiet 500. Een ludieke tegenhanger van de Quote 500; Quiet 500 gaat niet over de rijkste, maar over de armste mensen van Nederland. Hiermee willen de initiatiefnemers aandacht vragen voor armoedebestrijding in eigen land, en om dat een beetje kracht bij te zetten, krijgt iedereen die in de Quote 500 staat het blad thuis gestuurd. ‘Een bedelbrief op niveau’, aldus de makers, die het inmiddels voor elkaar hebben dat hun zilverglimmende blad pal naast de Quote 500 ligt bij de Bruna. In een tweede druk, want de eerste 6500 exemplaren waren zo uitverkocht. De opbrengst van het blad gaat naar Stichting Broodnodig en de Stichting Tilburgse Voedselbank.

Quiet 500, de verhalen achter de cijfers is een eenmalige uitgave en kost € 10,00, www.quiet500.nu

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.