— vrijdag 17 november 2023, 07:51 | 0 reacties, praat mee

IBM stopt met advertenties op X na verschijnen naast nazi-berichten

© REX

IBM trekt zicht als adverteerder terug van socialmediaplatform X na berichten dat reclames van het technologiebedrijf verschenen onder berichten die nazi-ideeën propageerden. "IBM tolereert haatberichten of discriminatie op geen enkele manier en heeft direct alle advertenties op X opgeschort", laat het bedrijf weten. Laatste wijziging: 17 november 2023, 08:17

De ingreep volgt op een publicatie van de onderzoeksgroep Media Matters, die zichzelf als progressief omschrijft. De organisatie maakte screenshots van advertenties voor grote Amerikaanse merken zoals Apple, Oracle en IBM die te zien waren onder berichten waarin de ideeën van Adolf Hitler of het Derde Rijk werden opgehemeld.

Musk onderschreef onlangs een bericht op X waarin werd gesteld dat “Joden de haat tegen blanken aanwakkeren”, met de opmerking: “Je spreekt de waarheid.”

‘Neemt ze afstand van haar antisemitische baas?’
Facebook-medeoprichter Dustin Moskovitz gaat een stap verder dan IBM en roept X-eigenaar Elon Musk zelfs op om af te treden. Volgens Moskovitz, tegenwoordig topman van softwareleverancier Asana, staat X-topvrouw Linda Yaccarino voor de grootste uitdaging tot nu toe: “Neemt ze afstand van haar antisemitische baas of wil ze het risico lopen nog meer adverteerders te verliezen?”

Kristin Hull, topvrouw van Nia Impact Capital, dat investeert in Tesla, verklaart “geschokt te zijn” door de opmerking van Musk. “De grillige, racistische en antisemitische uitspraken van een topman hebben een directe invloed op het merk en de bedrijfsresultaten van Tesla. Dit gedrag kan het merk op de lange termijn schaden.”

Bekijk meer van

X IBM

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.