data als kans

— maandag 13 augustus 2018, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Humberto Tan noemt vertrek bij RTL Late Night slechtste periode in zijn carrière

© Sander Koning / ANP

Humberto Tan kijkt nog altijd met moeite terug op zijn laatste periode bij RTL Late Night. De kijkcijfers daalden te hard en uiteindelijk moest hij vertrekken. Laatste wijziging: 13 augustus 2018, 09:08

“Dit is de slechtste periode in mijn 25-jarige televisiecarrière”, zegt de presentator zaterdag in NRC Handelsblad. “Er is veel prestigeverlies, veel pijn. Een les in nederigheid. Het gevoel dat ik anders gedaan had kunnen hebben – dat knaagt”, vervolgt Humberto, , die vindt dat hij zelf verantwoordelijk was als presentator. ,,En niet alleen als de prijzen binnenkomen. De ochtend dat ik het moest vertellen aan het team vond ik extreem zwaar. Je moet tegen mensen zeggen dat ze misschien hun werk kwijt zijn. Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden.”

Zelf geloofde hij nog dat het tij te keren was. “Maar kijkers hebben altijd gelijk”, zegt hij beslist. “Ze bepalen je toekomst. Filosofisch discussiëren over wat goed is of slecht, daar heb je weinig aan.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.