Nieuwe leden NVJ november

— dinsdag 4 juni 2019, 17:14 | 0 reacties, praat mee

‘Huis-aan-huisbladen belangrijkste bron voor lokaal en regionaal nieuws’

GfK | NOM Regio Monitor 2019

Huis-aan-huisbladen zijn voor miljoenen Nederlanders de belangrijkste bron van lokaal en regionaal nieuws. Dat concludeert het Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) in hun jaarlijkse Regio Monitor 2019, waarvoor 34.000 Nederlanders naar hun nieuwsconsumptie is gevraagd. Laatste wijziging: 4 juni 2019, 17:19

Van de ondervraagden zegt 83 procent weleens een krant te lezen, goed voor 12 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder. Een representatieve groep van 7,7 miljoen mensen (53 procent) leest wekelijks een huis-aan-huisblad. De meesten doen dat vanaf papier (82 procent uitsluitend op dat medium) en 18 procent bekijkt de krant ook digitaal.

Van de ondervraagden zegt 43 procent interesse in lokaal nieuws te hebben. Voor 56 procent van de bevolking geldt het huis-aan-huisblad als voornaamste bron.

Huis-aan-huisbladen worden goed gelezen (58 procent leest driekwart of meer van een nummer) en mocht een titel sneuvelen, zou 50 procent die “heel erg missen”. Het gemis is het grootst onder oudere lezers (50-65 jaar).

De huis-aan-huisbladen worden in stedelijke gebieden minder goed gelezen dan in de niet- of minder stedelijke gebieden. Meer in de Brochure NOM Regio Monitor 2019 [.pdf]

Bekijk meer van

Regio Monitor NOM hah

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.