website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Digitaal bereik tijdschriften groeit fors

Lars Pasveer — Geplaatst in cijfers op donderdag 17 augustus 2017, 14:37

Nieuws

De jongste NOM-cijfers tonen een stabiel print-bereik voor tijdschriften en een groeiend aandeel voor het digitale bereik van magazines. Ten opzichte van de vorige meting in het eerste kwartaal van 2017 gaat het bij digitaal om een groei van 7 procent.

Met printmagazines wordt in de leeftijdscategorie 13 jaar en ouder tachtig procent van de Nederlandse bevolking bereikt: 11,4 miljoen mensen. De top 5 magazines met het grootste print bereik zijn Kampioen (4,8 miljoen), Libelle (1,6 miljoen), Donald Duck (1,4 miljoen), LINDA. (1,2 miljoen) en Vrouw (1,1 miljoen).

De top 5 magazines met het hoogste aandeel digitale lezers zijn: Beleggers Belangen (60 procent), New Scientist (51 procent), Radar+ (47 procent), TotaalTV (45 procent) en De Verwondering (44 procent).

Merken met een jonge doelgroep of mannelijke doelgroep hebben over het algmeen een hoog anandeel digitale lezers. Roddelbladen of vrouwenweekbladen hebben het laatste aantal digitaal bereik met 5 tot 15 procent van de lezers. Meer bij Magazine Media Associatie

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.