banner festival 23

— maandag 3 juni 2013, 13:48 | 1 reactie, praat mee

Bereik regionale omroepen daalt

Steeds minder mensen volgen nieuws en achtergronden uit hun eigen regio via de programma's van de regionale omroepen op radio en tv. Dat blijkt uit het jaarverslag van ROOS (.pdf), de Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking, dat maandag is gepubliceerd. 2012 gaat de boeken in als het eerste jaar sinds tijden dat de regionale radiostations niet overall marktleider waren. Het gemiddelde marktaandeel van alle regionale radiozenders bedroeg vorig jaar 11,5 procent. Een jaar eerder was dat 11,9 procent. ROOS meldt verder dat de cijfers van nieuwe media wel flink stijgen. Waar in 2011 de regionale omroepen ‘online’ bijna 200 miljoen keer werden bezocht steeg dit bezoek in 2012 naar ruim 338 miljoen bezoeken. Laatste wijziging: 15 augustus 2013, 17:17

Bekijk meer van

ROOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Herman Spinhof, 3 juni 2013, 19:00

Kop ‘bereik regionale omroepen daalt’, suggereert dat de regionale omroepen minder mensen bereiken. Dat is niet zo. Minder mensen nemen het regionale nieuws tot zich via de traditionele kanalen (radio en tv) van de regionale omroepen. Maar het aantal (en dus bereik) online stijgt! Zoals bij alle nieuwsmedia het geval is. De regionale omroepen lopen daarmee niet uit de pas.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.