— maandag 3 juni 2013, 13:48 | 1 reactie, praat mee

Bereik regionale omroepen daalt

Steeds minder mensen volgen nieuws en achtergronden uit hun eigen regio via de programma's van de regionale omroepen op radio en tv. Dat blijkt uit het jaarverslag van ROOS (.pdf), de Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking, dat maandag is gepubliceerd. 2012 gaat de boeken in als het eerste jaar sinds tijden dat de regionale radiostations niet overall marktleider waren. Het gemiddelde marktaandeel van alle regionale radiozenders bedroeg vorig jaar 11,5 procent. Een jaar eerder was dat 11,9 procent. ROOS meldt verder dat de cijfers van nieuwe media wel flink stijgen. Waar in 2011 de regionale omroepen ‘online’ bijna 200 miljoen keer werden bezocht steeg dit bezoek in 2012 naar ruim 338 miljoen bezoeken.

Bekijk meer van

ROOS

Praat mee

1 reactie

Herman Spinhof, 3 juni 2013, 19:00

Kop ‘bereik regionale omroepen daalt’, suggereert dat de regionale omroepen minder mensen bereiken. Dat is niet zo. Minder mensen nemen het regionale nieuws tot zich via de traditionele kanalen (radio en tv) van de regionale omroepen. Maar het aantal (en dus bereik) online stijgt! Zoals bij alle nieuwsmedia het geval is. De regionale omroepen lopen daarmee niet uit de pas.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.