website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Hoopvolle foto wint Wildlife Photographer of the Year Award 2017

Lars Pasveer — Geplaatst in fotografie op woensdag 14 februari 2018, 09:36

Pikin en haar verzorger Appolinaire Ndohoudou, op weg naar een groter verblijf | Jo-Anne McArthur / NHM

Pikin en haar verzorger Appolinaire Ndohoudou, op weg naar een groter verblijf | Jo-Anne McArthur / NHM

Nieuws Een foto van een Kameroense laaglandgorilla die in de armen van haar verzorger een autorit maakte, heeft de Wildlife Photographer of the Year van het Britse National History Museum gewonnen. Pikin werd te vroeg wakker van de verdoving op weg naar een nieuw onderkomen, maar vond troost in de armen van haar verzorger.

Pikin was gered van stropers die haar als bush meat of bosvlees wilden verkopen. Reddingsorganisatie Ape Action Africa bracht Pikin onder in een verblijf, maar vond een groter onderkomen, waar de gorilla naar werd verplaatst. Ze werd wakker, waarop natuurfotografe Jo-Anne McArthur de winnende foto maakte.

Voor de fotowedstrijd van 2017 werden maar liefst 50.000 foto’s ingezonden. Medewerkers van het National History Museum brachten die terug tot 24, waarna het publiek uiteindelijk de definitieve winnaar koos. Tot 28 mei is de foto van McArthur en de andere genomineerden in het museum te zien.

Fotografe McArthur zegt dat ze blij is dat een hoopvolle foto heeft gewonnen. “Ik documenteer zo vaak wreedheden die dieren door ons ondergaan, maar soms ben ik ook getuige van verhalen over redding en hoop.” McArthur zegt dankbaar te zijn dat de foto bij zoveel mensen iets losmaakte. Meer bij National History Museum / Guardian

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.