— maandag 21 juli 2008, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Fotograaf verliest hoger beroep tegen PZC

De naar Australië geëmigreerde Zeeuwse fotograaf Pieter Honhoff heeft het geschil met de Provinciale Zeeuwse Courant over eigendomsrechten van zijn fotoafdrukken in hoger beroep verloren. Bijna anderhalf jaar geleden veroordeelde de rechtbank in Middelburg de krant nog tot het betalen van ruim 238.000 euro aan de freelance fotograaf, vanwege het verdwijnen van diens fotoafdrukken. Een dure veroordeling niet alleen voor PZC, maar ook voor andere kranten, met verstrekkende gevolgen in de relatie met freelance fotografen. Het was toen een opvallende veroordeling, omdat eerder rechtbanken in soortgelijke gevallen fotografen in het ongelijk hadden gesteld. Het Haagse Gerechtshof was het daar dus niet mee eens. Meer bij De Journalist

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.