— vrijdag 3 mei 2013, 09:49

Hoofdredacteur RTV N-H vertrekt

Andrew Groeneveld vertrekt na twee jaar als hoofdredacteur van RTV Noord-Holland. Begin april werd bekend dat er een arbeidsconflict was bij RTV Noord-Holland en AT5. De nieuwe directeur Paul van Gessel meldt dat Groeneveld in goed overleg vertrekt, maar deze noemt het op Twitter een gevalletje: "botsende karakters". Inmiddels heeft hij zijn tweet verwijderd. Groeneveld: ‘De nieuwe directeur gaat een andere koers varen’. Verder wil hij geen inhoudelijke uitspraken doen over zijn vertrek. Beide omroepen gaan meer samenwerken om het bereik omhoog te gooien. Van Gessel zegt de kwestie zakelijk te benaderen: ‘Mensen moeten wel in deze structuur willen werken.’ De focus van de omroepen wordt groter en breder. De hoofdredactionele functies van beide omroepen vervallen en daarvoor komen twee nieuwe overkoepelende functies in plaats. Namelijk: die van programmamanager en hoofdredacteur nieuws. Wie dit op zich gaan nemen wordt binnenkort volgens een "koninklijke procedure" bekend gemaakt, aldus de directeur.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.