— donderdag 19 augustus 2021, 10:04 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur Henk van der Aa vertrekt bij KRO-NCRV

Henk van der Aa zegt dat het tijd is voor iets nieuws. De timing met de ophef rondom Op1 berust op toeval. | Stijn Ghijsen / KRO-NCRV

Journalistiek hoofdredacteur Henk van der Aa vertrekt bij KRO-NCRV. Het vertrek staat los van recente beschuldigingen dat de politiek zich met talkshow Op1 zou hebben bemoeid, aldus Van der Aa tegenover De Telegraaf.

Voormalig Op1-presentator Talitha Muusse zegt dat er politieke inmenging was bij het programma. Volgens Muusse zouden partijen niet blij zijn met haar benoeming indertijd. Ze stelt doorlopend signalen te hebben ontvangen zich te moeten inhouden. WNL-directeur Bert Huisjes, die namens de omroepen de NPO 1-talkshow coördineert, noemde dat in het AD vorige week een “absurd klinkend verwijt” richting haar opdrachtgever KRO-NCRV.

Van der Aa zegt in De Telegraaf dat zijn vertrek geen “bevestiging van, laat staan een steunbetuiging aan het verhaal van Muusse” is.“Zij heeft het een en ander beweerd, en dat is aan haar. Maar er is niemand in de buurt van KRO-NCRV of van Op1 die zich daarin herkent”, aldus Van der Aa.

De hoofdredacteur zegt dat het tijd was voor iets nieuws. De timing met Muusse’s beschuldigingen rondom Op1 “berust op toeval”. Meer bij De Telegraaf

Bekijk meer van

KRO-NCRV Henk van der Aa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.