word studentlid

— dinsdag 19 oktober 2021, 08:35 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur Bild ontslagen na nieuwe beschuldigingen ongepaste relaties

Hoofdredacteur Bild ontslagen na nieuwe beschuldigingen ongepaste relaties
Julian Reichelt. - © Foto: ANP

De hoofdredacteur van de grootste krant van Duitsland, Bild, is ontslagen na nieuwe beschuldigingen aan zijn adres over ongepaste relaties met vrouwen. Aanleiding is een artikel van Ippen Investigativ over Julian Reichelt, waaraan verslaggevers maanden hadden gewerkt. The New York Times meldde vandaag dat die publicatie aanvankelijk door hun uitgever, Dirk Ippen, persoonlijk is tegengehouden. Laatste wijziging: 19 oktober 2021, 09:32

Maar de aantijgingen zijn voor de bazen van Reichelt, die al langer onder vuur ligt vanwege zijn omgang met vrouwen, nu dus aanleiding om hem de laan uit te sturen. De driekoppige hoofdredactie van Bild krijgt een nieuwe topman.

Reichelt kwam geregeld in opspraak, onder meer vanwege een verhouding met een jongere collega in een ondergeschikte positie. Zelf ontkende hij toen zijn macht te hebben misbruikt en een extern advocatenbureau dat de aantijgingen onderzocht, vond niet genoeg bewijs. Nadat hij kort op non-actief had gestaan keerde Reichelt na die affaire terug op zijn post.

The New York Times schreef het afgelopen weekend al dat de hoogste baas van Axel Springer, het bedrijf achter Bild, zijn hoofdredacteur de hand boven het hoofd hield. Hij zou een vriend ge-sms’t hebben dat ze terughoudend om moesten gaan met het onderzoek naar de beschuldigingen en noemt Reichelt “echt de laatste en enige journalist in Duitsland is die nog dapper tegen de nieuwe autoritaire DDR-staat rebelleert”. De in ongenade gevallen journalist schreef regelmatig kritisch over het Duitse coronabeleid. Meer bij de NOS.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.