— woensdag 3 juli 2019, 08:57 | 0 reacties, praat mee

Hong Kong: onafhankelijk radiostation uit de lucht na geweld

Via duizenden briefjes op het parlementsgebouw uitten bewoners van Hong Kong hun onvrede over de uitleveringswet | EPA

In Hong Kong zijn onbekenden het kantoor van het onafhankelijke radiostation Citizens' Radio binnengedrongen en hebben vernielingen aangericht. Onder meer uitzendapparatuur werd met hamers bewerkt en onklaar gemaakt. De vernielingen komen op een moment van omvangrijke demonstraties tegen het bewind in Beijing.

Het is al langere tijd onrustig in Hong Kong, na wetsvoorstellen die het eenvoudiger moeten maken om inwoners van Hong Kong uit te leveren voor berechting in China. Demonstranten zien daarin een eerste fundamentele aantasting van de exclusieve status die Hong Kong in China heeft.

De vernielingen bij Citizens’ Radio volgt op vernielingen door demonstranten in het Hongkongse parlementsgebouw. Het radiostation meldt aan persorgansiatie CPJ dat er voor omgerekend enkele duizenden euro’s schade is aangericht. Er is aangifte gedaan.

CPJ roept de autoriteiten op actie te ondernemen om te laten zien dat met geweld onderdrukken van vrije media “geen plek in Hong Kong heeft”. Het station is in het verleden door de autoriteiten meerdere keren gesloten en oprichter Tsang Kin-shing vervolgd wegens illegaal uitzenden.

Bekijk meer van

Hong Kong China

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.