— dinsdag 25 augustus 2015, 11:44 | 0 reacties, praat mee

‘Holleeder wilde geen verspreiding van losse fragmenten College Tour’

ANP - Robin van Lonkhuijsen

Crimineel Willem Holleeder zou hebben geëist dat er geen losse fragmenten mochten worden uitgezonden van het interview met televisieprogramma College Tour in 2012. Dat stelt het televisieprogramma Argos TV-Medialogica in een reconstructie die vanavond wordt uitgezonden. 'Hij wilde niet dat er delen van dat gesprek buiten de context in een ander programma terecht zouden komen', zegt Carel Kuyl in de uitzending. Kuyl was destijds als mediadirecteur van de NTR betrokken bij College Tour. Volgens Wout Morra, raadsman van zus Astrid Holleeder, zag Holleeder het optreden bij College Tour als "een kans" om zich te profileren op "een platform waar hoogopgeleide mensen naar kijken". Holleeder zou ook ambities hebben gehad als journalist. Zo wilde hij naast zijn column in de Revu ook voor de omroep PowNed aan de slag als parlementair verslaggever, blijkt uit de uitzending. Meer bij NRC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.