website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

College Tour keert terug… met Matthijs van Nieuwkerk

Lars Pasveer — Geplaatst in interview op woensdag 6 maart 2019, 09:57

Matthijs van Nieuwkerk, beoogd presentator van een nieuwe reeks College Tour, aldus insiders | Jeroen Jumelet / ANP

Matthijs van Nieuwkerk, beoogd presentator van een nieuwe reeks College Tour, aldus insiders | Jeroen Jumelet / ANP

Nieuws UPDATE Het interviewprogramma College Tour keert komend voorjaar terug bij de publieke omroep met Matthijs van Nieuwkerk als presentator, meldde Het Parool op basis van insiders. De NTR bevestigt, nu het nieuws vroegtijdig naar buiten is gekomen, dat Van Nieuwkerk inderdaad de nieuwe presentator van College Tour is.

Dat de NTR het format niet wilde opgeven en het programma wilde voortzetten was al bekend: vorig jaar liet toenmalig NTR-directeur Paul Römer weten dat de rechten op het format gedeeld worden tussen de NTR en Twan Huys.

“NTR en BNNVARA slaan de handen ineen voor de doorstart van het populaire tv-programma College Tour. De formule van het programma is eenvoudig maar ijzersterk: studenten mogen onder leiding van een moderator een inspirerende gast hun vragen stellen. In het nieuwe seizoen zal Van Nieuwkerk de rol van moderator op zich nemen”, aldus een verspreid persbericht.

Huys stelde op zijn beurt dat hij het vreemd zou inden als College Tour bij de publieke omroep zou terugkeren. Het programma zou daarvoor teveel aan hem verbonden zijn.  Huys verwachtte College Tour ooit voor RTL te gaan maken. Van College Tour werden door Huys 125 afleveringen gemaakt, met vaak spraakmakende gasten.

NTR erkent dat het programma werd bedacht door Huys en onder hem groot is geworden. De omroep zegt na het vertrek van Huys naar RTL op zoek te zijn gegaan naar een nieuwe presentator.

“We zijn heel blij dat Matthijs ja heeft gezegd tegen College Tour. En ook dat de collega’s van BNNVARA hierin mee willen gaan. De NPO heeft het ook nog eens een prachtslot gegeven op de zondagavond op NPO 1 – we hebben, kortom, alle reden om uit te kijken naar een nieuwe serie.” Meer bij Het Parool

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.