persveilig seminar

— woensdag 6 maart 2019, 09:57 | 0 reacties, praat mee

College Tour keert terug… met Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk, beoogd presentator van een nieuwe reeks College Tour, aldus insiders | Jeroen Jumelet / ANP

UPDATE Het interviewprogramma College Tour keert komend voorjaar terug bij de publieke omroep met Matthijs van Nieuwkerk als presentator, meldde Het Parool op basis van insiders. De NTR bevestigt, nu het nieuws vroegtijdig naar buiten is gekomen, dat Van Nieuwkerk inderdaad de nieuwe presentator van College Tour is. Laatste wijziging: 6 maart 2019, 12:15

Dat de NTR het format niet wilde opgeven en het programma wilde voortzetten was al bekend: vorig jaar liet toenmalig NTR-directeur Paul Römer weten dat de rechten op het format gedeeld worden tussen de NTR en Twan Huys.

“NTR en BNNVARA slaan de handen ineen voor de doorstart van het populaire tv-programma College Tour. De formule van het programma is eenvoudig maar ijzersterk: studenten mogen onder leiding van een moderator een inspirerende gast hun vragen stellen. In het nieuwe seizoen zal Van Nieuwkerk de rol van moderator op zich nemen”, aldus een verspreid persbericht.

Huys stelde op zijn beurt dat hij het vreemd zou inden als College Tour bij de publieke omroep zou terugkeren. Het programma zou daarvoor teveel aan hem verbonden zijn.  Huys verwachtte College Tour ooit voor RTL te gaan maken. Van College Tour werden door Huys 125 afleveringen gemaakt, met vaak spraakmakende gasten.

NTR erkent dat het programma werd bedacht door Huys en onder hem groot is geworden. De omroep zegt na het vertrek van Huys naar RTL op zoek te zijn gegaan naar een nieuwe presentator.

“We zijn heel blij dat Matthijs ja heeft gezegd tegen College Tour. En ook dat de collega’s van BNNVARA hierin mee willen gaan. De NPO heeft het ook nog eens een prachtslot gegeven op de zondagavond op NPO 1 – we hebben, kortom, alle reden om uit te kijken naar een nieuwe serie.” Meer bij Het Parool

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.