— donderdag 22 september 2016, 13:25 | 1 reactie, praat mee

Hoge prijs voor zelfstandigheid

Het centraliseren van de dertien regionale omroepen gaat niet door. Wel moeten ze 17 miljoen euro bezuinigen. Het gevolg: veel onzekerheid en onrust op de werkvloer.

Praat mee

1 reactie

henny everts, 17 oktober 2016, 17:19

Het is volkomen terecht dat acht regionale omroepen zich verzetten tegen de ondoordachte bezuinigingsdrift van de liberale staatssecretaris. Dekker mist het historisch besef. PvdA en CDA laten het mediabeleid over aan de VVD als anti publieke omroep partij. De regionale zenders hebben zich sterk ontwikkeld na de onafhankelijk van de NOS in de jaren tachtig. Voordien kregen ze geen enkele beleidsruimte van de Hilversumse machthebbers.  In de niet gemakkelijke decennia ontpopten de onbeduidende kleine regionale radiozenders zich tot volwaardige mediabedrijven. Een prima aanbod van radio, tv, internet en social media en fikse groei van de werkgelegenheid. De toenmalige Vara-directeur Vera Keur vreesde intieme samenwerking van de regio met Hilversum. Ze repte over het binnen halen paard van Troje. Oorspronkelijk wilde Dekker de klok tientallen jaren terug draaien door de regio weer onder te brengen bij de NOS/NPO. In het aangepaste plan staat centralisatie nog steeds centraal. Dat demotiveert en smoort elke ondernemingslust. In mijn tijd bij RTV Oost jammerden de randstadomroepen, die de tv-gelden in de schoot geworpen kregen, bij elke financiele tegenslag en dreigden dan steevast met ontslagen. Nu dreigen ze opnieuw met doemscenario’s. Wat meer creativiteit en doorzettingsvermogen in moeilijke tijden zorgt voor behoud van de baas in eigen huis situatie. Klagen helpt niet aanpassen wel.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.