onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 7 februari 2014, 09:15

Groot samenwerkingsproject regionalen

De zeven regionale kranten van Wegener en de regionale omroepen van Gelderland en Brabant gaan samenwerken in een groot journalistiek project rond de 70e verjaardag van de bevrijding van Zuid-Nederland. Het is voor het eerst dat de regionale media op deze schaal samenwerken, zo meldt De Gelderlander. Het Vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg heeft voor dit bijzondere project een subsidie toegekend. Het project wordt opgezet rond de Liberation Route, de reizende expositie over de bevrijding van West-Europa en ook de benaming van de weg die de geallieerden in 1944 en 1945 aflegden op weg naar de bevrijding van Zuid-Nederland en operatie Market Garden die 70 jaar geleden plaatsvond. Vanaf 6 juni, de dag van D-day, gaat een gezamenlijke website online waarop kranten en omroepen een grote hoeveelheid informatie presenteren over oorlog, bezetting en bevrijding.

De Liberation Route kan op de site gevolgd worden aan de hand van verhalen, foto’s, video’s en geluidsfragmenten, diapresentaties en dagboekfragmenten van lezers, kijkers en luisteraars die binnenkort ook uitgenodigd worden hun herinneringen aan oorlog en bevrijding met de media te delen.

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.