— dinsdag 31 oktober 2017, 11:00 | 1 reactie, praat mee

Hoe fotograaf Freek van den Bergh werd geklopt door de voet van Rutte

‘We dronken biertjes in café Verhip in Rotterdam, collega’s Jerry Lampen, David van Dam en ik. We hadden wat te vieren, het einde van de langste formatie ooit. Alle drie hadden we onze foto’s van die middag naar de fotoredacties gestuurd. Eindelijk even rust. En toen belde ineens Volkskrant fotoredacteur Gabriel Eisenmeijer. Of ik ook een foto had van het moment waarop Mark Rutte een voet over de drempel zet. Mmmm, nee dus. Tja, toen had ik al zo’n donkerbruin vermoeden dat het hem niet zou worden.’

Praat mee

1 reactie

Jan Everhard, 2 november 2017, 19:08

Interessant om te merken dat voor de fotoredaktie van de Volkskrant niet de kwaliteit van de foto van de eigen fotograaf de doorslag geeft voor plaatsing. Kennelijk zijn er andere criteria gebruikt - de vraag van Hans Aarsman? - om een andere foto ( van Jerry Lampen ) te plaatsen. Ik begrijp uit het stukje van Theo Audenaerd dat er ‘s avonds ook geen overleg met Freek vd Berg geweest is over het niet plaatsen. Voor Freek is dat geen probleem. Hij schrijft:“Natuurlijk sta je liever met je eigen foto in de krant, maar wij doen nooit moeilijk.”

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.