Smartocto userneeds

— donderdag 2 augustus 2018, 10:59 | 0 reacties, praat mee

Hilversum: op straat gefotografeerde mensen ruziën met fotograaf

ANP

Tijdens een klus in Hilversum kwam fotograaf Bastiaan Miché woensdag in aanvaring met personen die in de achtergrond van een net gemaakte foto stonden. Ze belaagden Miché om hem te dwingen de foto te verwijderen. Uiteindelijk werd de politie gebeld, die de klagers uitlegde dat fotojournalisten op de openbare weg geen toestemming nodig hebben om foto's te maken. Laatste wijziging: 2 augustus 2018, 11:01

Ook onder de eerder dit jaar van kracht geworden strengere privacyregels hoeft dat niet, als het achterhalen van de identiteit van afgebeelde personen alleen met zeer veel moeite kan - een ‘onevenredige inspanning’.

Tegenover De Gooi en Eemlander zegt Miché dat hij nooit foto’s wist “en al zeker niet op deze manier”. Miché zegt dat hij al wist dat hij betere foto’s had dan waarover de ruzie ontstond. Hij stelt dat het conflict zich afspeelde onder een beveiligingscamera van de gemeente. “Daar hoor je dan weer niemand over”, stelt Miché.

Bekijk meer van

Hilversum Bastiaan Miché

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.