— woensdag 16 oktober 2013, 12:25

The Sochi Project alsnog van start

Begin oktober werd The Sochi Project, een overzichtstentoonstelling over het gebied waar de komende winterspelen worden gehouden, van Russische zijde geannuleerd. Fotograaf Rob Hornstra en schrijver Arnold van Brugge werd hun visum geweigerd. Uiteindelijk besloot Winzavod, de Russische partner in het project, de samenwerking op te zeggen. Om te protesteren tegen de annulering en de bureaucratische tegenwerking, wordt er nu een alternatieve tentoonstelling georganiseerd in zowel de Stadsschouwburg Amsterdam en het Sacharov Centrum in Moskou. De tentoonstelling opent vrijdag 18 oktober om 16:30 uur Nederlandse tijd. In Moskou begint de tentoonstelling daarmee om 18:30 uur.

Hornsta en Van Bruggen reageren verheugd: “We zijn enorm trots dat kritische, onafhankelijke partijen in Moskou ons project hebben opgepakt en onze tentoonstelling - weliswaar in beperkte vorm - nu voor een veel groter publiek beschikbaar maken dan het ooit had kunnen bereiken.”

De expositie is gratis toegankelijk. Hornsta en Van Bruggen zullen hun werk en de ontstane situatie zelf toelichten. Aan Russische zijde zal opiniemaker en columnist Yuri Sprykin de tentoonstelling toelichten. De opening in Amsterdam wordt verricht door de artistiek directeur van het Nederland-Ruslandjaar, Sjeng Scheijen.

De voortgang van dit feestjaar rond de betrekkingen tussen Nederland en Rusland staat overigens onder druk, na de mishandeling van een Nederlandse topdiplomaat op dinsdagavond.

Bekijk meer van

Rusland

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.