training eu starters

— vrijdag 21 maart 2014, 15:28 | 0 reacties, praat mee

Het zwijgen doorbroken

Saskia ter Laag is de jongste zus van Hans ter Laag, de geluidsman die op 17 maart 1982 in El Salvador werd vermoord, samen met drie zijn IKON-collega’s: journalisten Koos Koster en Jan Kuiper, en cameraman Joop Willemsen. Laatste wijziging: 27 maart 2014, 13:11

De zaak bracht een golf van verontwaardiging teweeg, in de hele (westerse) wereld. Ook ontstonden felle discussies over de schuldvraag. Waren de vier onvoorzichtig geweest? Had ‘drammer’ Koster de anderen meegesleept? Het is een van de vragen waar Hans’ zusje, na al die jaren, een antwoord op probeert te vinden. Eerder was ze als verlamd geweest, en stond ze zich niet toe te beseffen dat haar broer dood was. Pas wanneer - 25 jaar na dato - de moord herdacht wordt, besluit Saskia om antwoorden te vinden. Ook probeert ze de families, waarin de ruzies hebben doorgewerkt, met elkaar te verzoenen. Zes jaar is ze ermee bezig geweest, met het boek (en mogelijk een documentaire) als resultaat: haar vorm van rouwverwerking.

Niet meer stil. Aspekt, ISBN 9789461533944, 264 pag., € 19,95

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.