banner printplaza 1

— vrijdag 24 januari 2014, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Het scherm getemd

Het Deense bedrijf Airtame heeft via crowdfunding genoeg geld bijeen geharkt om een gelijknamige dongle te kunnen produceren.

Er werd ingezet op zo’n anderhalve ton aan inkomsten – er kwam ruim een half miljoen dollar binnen. De Airtame past in de HDMI-poort van een televisie, monitor of projector. Met software (voorzien voor Windows, Linux en OS X) kan het beeld van de computer worden doorgezet. Dat gebeurt draadloos via het snelle 802.11n wifi-protocol. Er zijn meer van dit soort dongles op de markt, maar Airtame maakt geen onderscheid in wat het moet weergeven: presentatie-slides, films of spelletjes. Het beeld van één bron kan bovendien aan meerdere Airtame-dongles tegelijk worden doorgegeven. De Airtame kost 89 dollar (exclusief bezorgkosten) en moet rond mei op de markt komen.
airtame.com

Bekijk meer van

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.