— vrijdag 24 januari 2014, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Het scherm getemd

Het Deense bedrijf Airtame heeft via crowdfunding genoeg geld bijeen geharkt om een gelijknamige dongle te kunnen produceren. Laatste wijziging: 1 april 2014, 13:05

Er werd ingezet op zo’n anderhalve ton aan inkomsten – er kwam ruim een half miljoen dollar binnen. De Airtame past in de HDMI-poort van een televisie, monitor of projector. Met software (voorzien voor Windows, Linux en OS X) kan het beeld van de computer worden doorgezet. Dat gebeurt draadloos via het snelle 802.11n wifi-protocol. Er zijn meer van dit soort dongles op de markt, maar Airtame maakt geen onderscheid in wat het moet weergeven: presentatie-slides, films of spelletjes. Het beeld van één bron kan bovendien aan meerdere Airtame-dongles tegelijk worden doorgegeven. De Airtame kost 89 dollar (exclusief bezorgkosten) en moet rond mei op de markt komen.
airtame.com

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.