banner printplaza 1

— vrijdag 24 januari 2014, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Draagbare techniek

Als we de techjomanda’s moeten geloven, wordt 2014 het jaar van de wearable devices – in goed Nederlands, draagbare techniek.

Daar valt ook Google Glass onder, de bril waar het enthousiasme alweer voor bekoeld lijkt (tek.st/6c) nog voor hij officieel verkrijgbaar is. Een andere heilige graal is het slimme horloge. Er zijn er meerdere van op de markt, maar ze zijn niet erg geavanceerd of nogal grof vormgegeven – zoals Sony’s Smartwatch 2 (tek.st/6d), die groot en vierkant is.

Fabrikant Pebble heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas eerder deze maand de Pebble Steel getoond – een nieuwe editie van hun slimme horloge, die er voor de verandering eens uitziet als een horloge, niet als een scherm met een polsband. De Steel verbindt via Bluetooth met iPhones of Android-telefoons en diverse partijen (waaronder autofabrikanten en softwarediensten) hebben nieuwe apps voor het horloge toegezegd.

Er zijn meerdere uitvoeringen, van elk 249 dollar. De uitlevering ervan begint eind januari.

getpebble.com

Bekijk meer van

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.