— woensdag 10 februari 2016, 09:12 | 0 reacties, praat mee

75-jarig Parool showt nieuwe jas

Een still uit een zogeheten 'moodvideo' van de nieuwe vormgeving | Het Parool

Het Parool bestaat 75 jaar en verschijnt deze woensdag voor het eerst in de nieuwe vormgeving. De krant heeft een nieuw logo, ontworpen door de Spaanse typograaf Laura Meseguer. Het Parool is nu ook een één katernkrant, omdat nieuws en de dagelijkse bijlage PS zijn samengevoegd. Laatste wijziging: 11 februari 2016, 11:11

De krant heeft verder afscheid genomen van enkele strips en voegde onder meer columnisten James Worthy en Yasmina Aboutaleb aan de reeks toe. Volgens hoofdredacteur Ronald Ockhuysen [eind vorig jaar door Villamedia geïnterviewd over de komende wijzigingen] gaat Het Parool “met een brede blik” naar Amsterdam, Nederland en de wereld kijken.

De ambitie van een ‘Amsterdamse wereldkrant’ werd kracht bijgezet met een billboard op het Newyorkse Times Square - met een prikkelende verwijzing naar het verleden van Nieuw-Amsterdam.

De wijzigingen gingen gepaard met een ontslagronde: in augustus 2015 kondigde de krant het vertrek van 15 redacteuren aan.

Om 12:00 uur op woensdag zal Het Parool ook de vernieuwde website lanceren, met een mix van nieuws en betaalde ‘plus’-artikelen. “Het is onze ambitie om in Amsterdam alles als eerste te weten en te melden - met groot nieuws, maar ook met kleine berichten uit de stad of minireportages van het leven van alledag”, schrijft de krant in een uitgebreid artikel over de wijzigingen.

In het Persmuseum start op donderdag een expositie over 75 jaar vormgeving bij de krant.

 

Bekijk meer van

Het Parool

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.