banner anp

— woensdag 13 december 2017, 09:49 | 1 reactie, praat mee

Het Limburgs Dagblad verdwijnt

Het hoofdkantoor van uitgever Mediahuis, eigenaar van de Limburgse kranten in kwestie | Jonas Roosens / ANP

Na bijna honderd jaar verdwijnt Het Limburgs Dagblad op 29 december aanstaande en wordt nog enkel het merk De Limburger gehanteerd. De wijziging is volgens hoofdredacteur Bjorn Oostra vooral cosmetisch: alleen het logo verschilde nog sinds de twee kranten fuseerden.

Op 29 december krijgen alle abonnees beide kranten nog eens bezorgd; daarna is in de provincie alleen De Limburger nog verkrijgbaar. Meer bij De Limburger [betaalmuur]

Bekijk meer van

Limburgs Dagblad

Praat mee

1 reactie

Herman Spinhof, 13 december 2017, 17:51

Verschraling. Ook al is het nu alleen maar de titel die verdwijnt en is de inhoud gelijk aan die van De Limburger (uit Maastricht!), het Limburgs Dagblad was dé krant van het oostelijk mijnstreek: Kerkrade, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Eygelshoven en Schaesberg. Met die ‘kakkers’ uit Maastricht die een andere taal spreken (in sommige families ook Frans) hebben de inwoners van het oostelijk mijnstreek helemaal niks.

In 1972 nam de Telegraaf het Limburgs Dagblad over. Ik herinner me de protestacties die we samen met de leden van de redactie en studenten van de School voor de Journalistiek te Utrecht hadden opgezet. Wij waren destijds jongeren die tegen de patriarchale houding van gemeente, kerk en staat protesteerden.  En dus ook tegen deze overname, want daarmee zou de onafhankelijke berichtgeving in gevaar komen, zo meenden we. In de tuin van mijn ouders hebben we een tentenkamp destijds ingericht om de protesteerde studenten uit Utrecht onderdak te verschaffen. Vanuit die tuin zetten we de acties op en maakten we muurkranten in navolging van de toen gangbare muurkranten in China onder het regiem van Mao.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.