PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 28 mei 2015, 15:19 | 0 reacties, praat mee

PAPER: Het kleine krantje dat nog niet af is

De digitale krant PAPER moet drukke lezers een dagelijkse dosis nieuws en achtergrond bieden. Maar in de eerste dagen na de lancering blijken er toch nog vooral wat technische haperingen te zijn. En dat is zonde. Laatste wijziging: 28 mei 2015, 16:10

De livegang van de nieuwe online-uitgave PAPER was niet het feestje waar hoofdredacteur Barbara van Beukering op gehoopt had. Al op de eerste dag waren de besprekingen van de app, die lezers dagelijks de vijftien beste artikelen uit kranten van De Persgroep voorschotelt, niet mals. Terecht ook, want PAPER bevat nogal wat fouten. Zo bleek het aanmeldproces te haperen en was de beloofde beveiligde verbinding waarover gebruiksgegevens verstuurd werden… niet beveiligd.

Kinderziektes die snel opgelost worden, beloofde een woordvoerder van De Persgroep. En hoewel de twee fouten inderdaad daags na de lancering waren verdwenen, heeft PAPER nog steeds een lange weg te gaan. Aanmelden voor de dienst gaat drie dagen na de lancering nog met horten en stoten. Ingevulde postcodes worden niet geaccepteerd en de grote (en mooie) foto’s willen soms niet laden. Daarnaast is de eerste keer inloggen een crime: wachtwoorden die in de webversie wel werken, doen het in de app niet.

Het zijn allemaal punten die doen vermoeden dat PAPER op het moment van lanceren nog niet af was. Dat is niet alleen zonde, maar ook killing. Aanmelden en inloggen bij een nieuwe dienst moet simpel zijn. Helemaal voor de doelgroep van PAPER, dat zich richt op lezers die geen gedoe willen. En als alleen al het áánmelden een gedoe is, dan haakt juist deze doelgroep af voordat hij überhaupt bij de artikelen komt. Zeker als daarbij ook direct persoonlijke gegevens afgestaan moeten worden.

Opnieuw: dat is zonde. Want met de artikelen die geboden worden is niets mis. Gedurende de eerste dagen schotelt PAPER een mooie mix voor van korte en lange stukken, variërend van interviews tot achtergronden en van recensies tot een dagelijks recept (en een dagelijkse advertentie). Samen zorgen die artikelen ervoor dat PAPER een klein krantje op zich is. Dat sommige van die artikelen al eerder, soms zelfs een paar dagen eerder, in een andere krant stonden is voor de PAPER-lezer niet erg. Die heeft het druk en wil gewoon een hapklaar krantje.

Met het idee is dus weinig mis, al is het gekozen publicatiemoment (12 uur ’s middags) niet heel handig. En hetzelfde geldt dus voor de problemen met de techniek. Reden genoeg om nog even te wachten met aanmelden, in ieder geval tot PAPER wat stevige updates heeft ondergaan. Helemaal omdat de mogelijkheid om een afgesloten abonnement weer op te zeggen op het moment van schrijven nog helemaal niet lijkt te werken. Al is een betaalde digitale krant die niet meer op te zeggen natuurlijk ook een interessant verdienmodel.

De eerste maand lees je PAPER gratis. Daarna kost het € 5,95 per maand. Meer informatie

Bekijk meer van

PAPER

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.