Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 21 oktober 2014, 09:46 | 0 reacties, praat mee

Gratis security-handboek

‘Ik heb toch niks te verbergen?’ Oh jawel, hoor. Juist een journalist heeft veel te verbergen. Schokkend bewijs hiervoor is in juni al gegeven door de ‘NSA-praktijktest’ van techblog Ars Technica en de Amerikaanse nonprofit NPR (National Public Radio). Een Ars-journalist surveilleerde met toestemming het internetverkeer van een NPR-collega en ontdekte met gemak aan welke scoops hij zoal werkte. Laatste wijziging: 21 oktober 2014, 13:58

Bescherming hiertegen wordt nu ook makkelijker, dankzij het handboek ‘Information Security for Journalists’. Deze praktische handleiding helpt journalisten om hun verhalen, hun bronnen en zichzelf online te beschermen. Ook nieuwkomers voor IT en infosec (information security) kunnen hiermee uit de voeten, want het is doelgroepgericht geschreven door de Amerikaanse journalist Silkie Carlo en de Nederlandse internetbeveiligingsexpert Arjen Kamphuis. De uitgever is het Britse centrum voor onderzoeksjournalistiek die het beschikbaar stelt als gratis download, als PDF en in diverse e-bookformaten.

Centraal in het handboek staat de boodschap dat alle hulpmiddelen van een journalist voor informatieverwerking een onderling verbonden geheel vormen. Als één onderdeel daarvan is gecompromitteerd, valt de rest ook niet meer te vertrouwen. Vandaar ook de komst van de snel bijgewerkte editie 1.1 met daarin de nieuwste software-updates besproken én getest.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.