— vrijdag 8 november 2013, 08:26 | 0 reacties, praat mee

Het gaat om vertrouwen…

Nou ik had dus twee jaar geleden op deze plek die brutale column geschreven om aan te kondigen dat ik op de markt was. Titel: ‘Aanbieding: vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!’. Van alle kanten zeiden mensen: jij wordt toch meteen gebeld door Hilversum? Mooi niet dus. Laatste wijziging: 8 november 2013, 17:11

Ja, ik heb wel eens koffie gedronken met deze en gene. Ik dronk koffie met de zendermanager van Radio 1, met de NOS, de VPRO, de NCRV en de KRO. Ik werd tweede invaller van Sven Kockelmann en ik liep daar een ochtend mee op de redactie. Verder gebeurde er niet zoveel.

Nou was ik ook niet zo bezig met lobbyen en daar zit ’m misschien uiteindelijk de crux: loslaten is belangrijk. Ik dacht niet zo veel meer aan radio, terwijl ik er wel dagelijks naar luisterde. Ik had er vertrouwen in dat er ooit weer iets op mijn pad zou komen.

Ondertussen had ik ook allerlei interessante opdrachten: lesgeven, leiden van debatten. Ik organiseerde een debat over branded journalism en zorgde zelfs voor de bitterballen.

Toen ik deze zomer over zee staarde vroeg ik me af waar dit allemaal toe zou leiden. Het ging goed, opdrachten voor debatten kwamen min of meer vanzelf op mij af. En opeens dacht ik: het zou toch mooi zijn als er nog eens iets voorbij zou komen waar ik m’n ambitie helemaal in kwijt kan. Iets journalistieks. Op de radio.

Een maand later belde Radio 4. Even dacht ik dat ik de verkeerde boodschap de kosmos in had gezonden. Maar toen bij een proefopname het rode lampje ging branden werd ik zó blij dat ik het zelfs leuk vond om Bach en Debussy af en aan te kondigen. Ik bereidde mij voor om in het uitzendschema voor Andries Knevel te belanden (zaterdag en zondag van 7.00-9.00 uur) toen Radio 1 belde…of ik interesse had in de ochtend….

Ja hoor best. Nee, grapje: fantastisch!

In het diepste geheim (nou ja, om de hoek bij de Wereldomroep) zijn er proefuitzendingen gemaakt met mede-presentator Marcel Oosten.

Terwijl de NOS vergaderde over de beslissing ging ik naar New York om alvast te vieren dat ik de baan had (zoals ik al zei, het gaat om vertrouwen..). Terug op Schiphol kwam de verlossing.

Inmiddels ben ik voorgesteld aan de redactie, zit ik in een CAO-schaal (net nu je overal hoort dat journalisten moeten ondernemen) en prijkt thuis een bos bloemen van een Hilversums stalletje. Vanaf januari ben ik van de NOS. Mijn column mag ik houden (zo wordt dat geformuleerd). Ben benieuwd of ik ook mag schrijven over de NOS. We zullen zien. Lef wordt soms beloond.

Bekijk meer van

De Dag

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.