— vrijdag 15 mei 2015, 10:01 | 0 reacties, praat mee

College van Omroepen kritisch over plannen NPO

ANP - Kuypers, Valerie

Het College van Omroepen (CvO), bestaande uit alle publieke omroepen, is kritisch over de beleidsplannen van de Raad van Bestuur van de NPO. Dat stelt het College van Omroepen in de zienswijze 'Voor alle(s) publiek' welke is aangeboden aan de Raad van Bestuur. De omroepen wensen een brede publieke omroep die impact, vrije toegang, innovatie en experiment belangrijk vindt. De zienswijze is een reactie op de voorgestelde plannen van de leiding van de NPO voor de concessieperiode 2016-2020. Laatste wijziging: 21 mei 2015, 13:32

De omroepen willen een publieke omroepen waarin plaats is voor vernieuwing en kwetsbare programma’s voor specifieke groepen. Ook moet er ruimte bestaan voor het inhoudelijk bespelen van sociale media, YouTube, apps en nieuwe vormen van digitale mogelijkheden. De Raad van Bestuur stelde eerder voor de online activiteiten juist te verminderen. Zo mogen omroepen volgens de raad hun eigen televisieprogramma’s niet meer op hun site aanbieden en is prominente aanwezigheid op YouTube formeel niet toegestaan.

CvO-voorzitter Lennart van der Meulen laat weten: “We hebben in Nederland een unieke pluriforme publieke omroep. We vormen met de Raad van Bestuur één front om die omroep met een brede mediaopdracht te versterken. Maar de omroepen maken zich grote zorgen over drie ontwikkelingen. Wij willen investeren in de omroep als creatieve netwerkorganisatie waar de Raad van Bestuur kiest voor centralisatie en concernvorming. Wij kiezen voor een open en crossmediaal online beleid, terwijl de NPO alle digitale activiteiten wil bundelen op één platform. En de omroepen maken bezwaar tegen de groeiende inhoudelijke bemoeienis van de NPO met het programma-aanbod.” Meer bij Broadcast Magazine

Bekijk meer van

NPO College van Omroepen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.