word studentlid

— donderdag 3 juni 2021, 08:07 | 0 reacties, praat mee

Herman Stok, presentator van ‘Top of Flop’, overleden (93)

Herman Stok, presentator van ‘Top of Flop’, overleden (93)
Top of Flop, met de knijptoeter. - © Kippa

Voormalig radio- en televisiepresentator Herman Stok is woensdag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie op Facebook. Laatste wijziging: 3 juni 2021, 08:07

Stok kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen. ‘Ik weet niet of er nog iets aan te doen is’, zei hij onlangs in de Telegraaf over de kwaadaardige plekjes die op zijn ingewanden waren gevonden.

Stok debuteerde in 1950 op de Nederlandse televisie en de presentator stond aan de wieg van diverse jongerenprogramma’s op radio en televisie. Naar eigen zeggen waren het er meer dan zeventig. Zo was hij in 1961 de eerste met een muziekprogramma voor jongeren op de televisie, het VARA-programma Top of Flop, dat werd uitgezonden tot 1965. In het programma werden recent uitgebrachte liedjes door een jury beoordeeld. Als de jury positief was, rinkelde Stok met een bel, maar als de jury het niks vond werden de artiesten afgeblazen met een knijptoeter. Ook The Beatles kregen er mee te maken. Hun hit I want to hold your hand werd afgeserveerd als muziek van een stel ‘Urker visvrouwen’.

Samen met zijn latere partner Kees van Maasdam was hij initiatiefnemer van de eerste jeugdomroep, die later uitgroeide tot het succesvolle Minjon. Deze jeugdomroep bracht vele bekende presentatoren voort, onder wie Joop van Zijl, Jos Brink, Catherine Keyl en Felix Meurders.

In de jaren 70 presenteerde Herman Stok samen met Letty Kosterman op zaterdagochtend het programma Z.O. 135. Ook presenteerde hij het muziekprogramma MIX op Hilversum 3 en het spelprogramma Wie Wat Waar op televisie.

In 1976 kreeg hij een vast contract bij de VARA en bleef hij aan de omroep verbonden tot hij in 1988 met pensioen ging. Meer bij de NOS / de Volkskrant

Bekijk meer van

VARA Top of Flop Herman Stok

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.