— dinsdag 19 juli 2016, 08:39 | 0 reacties, praat mee

Helft Zwolse alumni al aan het werk

© Windesheim

Zeker de helft van de lichting afgestudeerden die de opleiding Journalistiek van Windesheim afgelopen maand de arbeidsmarkt op stuurde, heeft al een baan in de media gevonden. ‘Goed nieuws’, laat de opleiding op haar website weten. Vijftig studenten namen 13 juli hun diploma in ontvangst. 25 alumni hebben er een vaste aanstelling of een freelance-contract uitgesleept bij nationale en regionale media als BNN VARA, AD Sportwereld, De Stentor, BNR, De Gelderlander en de NOS. Tien gediplomeerden pakken een master op aan de universiteit.

Dat is bijzonder omdat in april nog maar weer eens bleek dat ruim tien procent van de journalisten in Nederland een WW-uitkering ontvangt. Van de 18.000 journalisten die Nederland telt ontvangen er 1847 een uitkering.

Tijdens de diploma-uitreiking werd Stephan Valkenier tot winnaar gekroond van de prijs voor beste journalistieke afstudeerproductie van 2016, met zijn tv-documentaire Arctic Light. Arctic Light gaat over de Groenlander Lars, en hoe hij zijn verleden in een omgeving van seksueel misbruik, alcoholverslaving en zelfmoordpogingen te boven is gekomen. Een voorbeeld van constructive journalism, waar Windesheim sinds een tijdje sterk de nadruk op legt.

Sven Jach won de prijs voor beste Onderzoeksproject. Hij deed onderzoek naar motieven voor nieuwsmediagebruik en de nieuwsinteresses van Groningers, waarbij hij jongeren vergeleek met ouderen.

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.