— vrijdag 8 maart 2019, 08:51 | 0 reacties, praat mee

‘Helft Nederlanders vindt rol vrouwen in media te klein’

ANP KIPPA / Sander Koning

Journalisten moeten beter hun best doen om ervoor te zorgen dat vrouwen en mannen evenveel te zien zijn in de media. Dat is een van de conclusies van een opinieonderzoek dat bureau Kien in opdracht van Free Press Unlimited uitvoerde. Vooral vrouwen herkennen zich volgens dat onderzoek matig in de deskundigen die in de Nederlandse media te zien zijn. Het overgrote deel van die deskundigen is man.

Ruim de helft van de ondervraagden vindt dat er evenveel vrouwen als mannen aan het woord moeten komen in actualiteitenprogramma’s en talkshows. Zowel vrouwen als mannen zijn het daar over eens, al blijkt uit het opinieonderzoek dat vrouwen vaker dan mannen vinden dat er meer vrouwen aan het woord moeten komen in de media. Een derde van alle ondervraagden denkt dat de inhoud van nieuwsberichten anders zou zijn als er meer vrouwen bij media zouden werken. Meer bij Free Press Unlimited

Bekijk meer van

Free Press Unlimited

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.