word studentlid

— donderdag 30 oktober 2014, 12:19 | 0 reacties, praat mee

HDC-kranten dreigen met acties

De redactie van de HDC-dagbladen dreigt met acties als de directie de voorgestelde bezuinigingen handhaaft. In een plenaire redactievergadering spraken 150 redacteuren zich daarvoor woensdagmiddag uit. Van de 226 redactieleden waren er 165 aanwezig in Alkmaar. De directie wil volgend jaar 15 arbeidsplaatsen schrappen en 675.000 euro bezuinigen op de externe redactiekosten. Als gevolg daarvan wordt het contract met de De Persdienst van Wegener beëindigd en gaan de HDC-kranten artikelen uit De Telegraaf gebruiken. De redactie en hoofdredactie willen de arbeidsplaatsen behouden en de ruimte krijgen om de artikelen van De Telegraaf te bewerken. Laatste wijziging: 30 oktober 2014, 17:18

De redactievergadering heeft de hoofdredactie gevraagd rechtstreeks met de raad van bestuur van de Telegraaf Media Groep (TMG) in gesprek te gaan om de huidige meerjarenbegroting van tafel te krijgen.

Ook gaat de redactieraad acties voorbereiden voor het geval de eisen niet worden ingewilligd.

Daarmee spreekt de vergadering impliciet uit geen vertrouwen meer te hebben in het overleg met HDC-directeur Tim Klein. Volgens berichten in Adformatie staat diens functie sowieso op de tocht, omdat de raad van bestuur van TMG van hem af wil.

De NVJ steunt de redactie in haar plannen en was woensdag ook aanwezig bij de redactievergadering.
De HDC-kranten bestaan uit De Gooi- en Eemlander, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad en een aantal huis-aan-huisbladen.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.