data als kans

— donderdag 12 november 2020, 09:56 | 0 reacties, praat mee

Hart van Nederland start volgend jaar met ochtendbulletin, alle dagen van de week

Het presentatieteam voor het ochtendbulletin op SBS 6/Net5 - dat alle dagen van de week wordt uitgezonden | Talpa Network

SBS 6 produceert vanaf 4 januari 2021 een ochtendbulletin, dat alle weekdagen wordt uitgezonden. Het programma richt zich op Nederlands nieuws, in combinatie met Shownieuws en het weerbericht. Doordeweeks is de presentatie in handen van Mart Grol; de weekendpresentatie is in handen van Wolter Klok en Nadya Sewradj. Laatste wijziging: 12 november 2020, 17:11

Grol en Sewradj presenteren nu al samen Hart van Nederland. De redactie van dat programma is ook verantwoordelijk voor de productie van het ochtendbulletin, dat doordeweeks tussen half zeven en tien uur ‘s ochtends te zien is. In het weekend zijn de tijden op zaterdag en zondag respectievelijk 7-10 en 7-9 uur.

“Het nieuws stopt immers niet in het weekend en wordt, ondanks het gebruik van nieuwssites en apps, nog steeds veel via tv geconsumeerd”, aldus Talpa Network in het persbericht over de aanstaande lancering.

Hoofdredacteur Marc Veeningen: “Inhoudelijk staat ook in de ochtend het nieuws in Nederland centraal, maar als er in het buitenland iets gebeurt dat Nederlanders raakt brengen we het ook. Zo wordt de kijker in tien minuten bijgepraat over al het nieuws dat voor Nederland relevant is.”

AD sprak met Veeningen over de aanstaande lancering en of er in Nederland wel ruimte is voor nog een ochtendnieuwsprogramma, naast Goedemorgen Nederland, de NOS Journaals en RTL Nieuws. “Concurrentie heb je ook online en in de avond, maar Hart van Nederland heeft een vaste schare kijkers. Dat publiek wordt nu nog niet in de ochtend bediend met een actueel bulletin”, aldus Veeningen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.