— dinsdag 1 oktober 2019, 10:54 | 2 reacties, praat mee

Hans Jaap Melissen over nieuwe wet: ‘Sluit mij dan maar op!’

Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde onlangs in met een wetsvoorstel dat journalisten verplicht toestemming te vragen bij het ministerie van Justitie, alvorens af te reizen naar ‘terroristisch gebied’. De NVJ en oorlogsjournalisten reageren verontwaardigd. Hans Jaap Melissen is bereid tot een proefproces.

Praat mee

2 reacties

Job de Haan, 1 oktober 2019, 14:07

Ik stel voor dat wanneer onverhoopt ook de Eerste Kamer voor het wetsvoorstel stemt en Hans Jaap een proefproces aanspant, collega’s daar financieel borg voor staan. Tenminste, als de NVJ dat niet sowieso voor haar rekening zal nemen. Job de Haan

robert dulmers, 3 oktober 2019, 19:51

Het wordt gezellig in die cel: Arnold Karskens, Teun Voeten, Frederike Geerdink en ik - en veel van de dertig collegae die de petitie ondertekenden - hebben reeds hetzelfde verklaard: die Wet, breken we. Teun en ik zaten niet zo lang geleden in Damascus nog in een cel / met bewaker met getrokken pistool. Nee, gevangenschap in Vught of Scheveningen met de collega’s is een plezier-uitje   En ik zie er naar uit :-)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.