— vrijdag 13 januari 2012, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Hagoort haalt uit naar Den Haag

Bestuursvoorzitter Henk Hagoort van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vreest voor de onafhankelijkheid van de publieke omroep. Dat zei hij donderdag op de nieuwjaarsbijeenkomst van zijn organisatie in Hilversum. De politiek bemoeit zich volgens hem te veel met de programmering en de politieke voorkeur van de omroepen. Laatste wijziging: 13 januari 2012, 10:35

In plaats van zich te bemoeien met de inhoud, zouden politici zich druk moeten maken over de toekomst. “Den Haag zou zich moeten verdiepen in de echte thema’s van de toekomst”, zei hij. Hagoort maakt zich zorgen over de groeiende macht van buitenlandse mediagiganten als Google, Apple en Youtube. Zo werd onlangs een applicatie van de website Uitzendinggemist geweigerd door Apple, omdat deze niet aan de regels van Apple voldeed. “Wie beslist er in de toekomst over de toegankelijkheid van de programma’s van de Publieke Omroep?”

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.