persveilig seminar

— vrijdag 6 maart 2009, 11:26 | 1 reactie, praat mee

Günter Wallraff undercover als dakloze

De bekende Duitse undercoverjournalist Günter Wallraff heeft de afgelopen winter twee maanden als dakloze in Frankfurt, Hannover en Keulen geleefd. Hij bracht de nacht door in diverse opvangcentra, maar soms ook buiten - omdat dat soms beter en veiliger was dan binnen slapen. Het dieptepunt van Wallraffs verblijf was in een oude bunker in Hannover, waar daklozen overnachten. Wallraff kreeg ruzie, waarop hij bedreigd werd door een dronken of gedrogeerde man. Het stadsbestuur van Hannover heeft besloten tot onderzoek naar de misstanden die Wallraff rapporteerde, meldt Trouw. Laatste wijziging: 9 maart 2009, 10:08

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

R.Donker, 7 maart 2009, 11:59

Het maakt niet uit of je nu in Duitsland of Nederland verblijft in een daklozenopvang,overal hetzelfde beeld van dat er geen veiligheid of bescherming word geboden in de bv. nachtopvang en waar zelfs je eigendommen niet veilig zijn omdat je iedere keer op je hoede moet zijn voor de doorgedraaide beesten onder de daklozenpopulatie en die dealen,liegen en bedriegen en andere daklozen geld afpersen.
Want dat is de onderkant van de samenleving waar net als de bovenwereld beschaving en cultuur en normen en waarden volledig ontbreken en de mens is terug gevallen naar het oerbestaan van overleven.
Na 28 jaar arbeid en belasting en premies betalen en 20 jaar zelfstandig wonen in Almere kom je na een arbeidsconflict en inhouding van ziektegeld over 6 maanden in de schulden en raak je je woning kwijt door verlies van inkomsten en waar een vakbond het 3 jaar lang laat afweten na je oproep om juridische ondersteuning,en dan kom je terecht i nde opvangwereld en ondanks het ontbreken van zorg en hulpverlening raak je toch niet aan de drank of de drugs maar moet je verdraaid goed oppassen dat je niet ten onder gaat aan de geestelijke terreur uitgeoefend door zogenaamde hulpverleners en gestoorde daklozen jong of oud die geen respect tonen voor hun medemens nog enige solidariteit en dit dankzij het misdadige beleid van psychopatische bestuurslichamen publiek of privaat.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.