— woensdag 29 februari 2012, 10:44

Onderzoeksjournalist Davies gelauwerd

De Britse journalist Nick Davies van dagblad The Guardian heeft de Paul Foot Award gewonnen, een prijs voor onderzoeksjournalistiek. Davies krijgt de prijs voor zijn rol in het onthullen van het afluisterschandaal bij tabloid News of the World. De krant ging uiteindelijk aan de affaire ten onder, maar reïncarneerde recent als de zondagseditie van The Sun. Davies schrijft sinds 2009 met regelmaat over de hacks en de nasleep voor het Britse medialandschap. De jury van de Paul Foot Award merkt op dat Davies lange tijd "in eenzaamheid maar vasthoudend" aan zijn stukken werkte, tot de zaak nationale aandacht verwierf. Davies zegt overigens dat hij de erkenning wil delen met collega's (sommigen oud-journalisten van News of the World) en vier detectives die hem hielpen bij het achterhalen van feiten. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.