— vrijdag 26 februari 2010, 10:34 | 0 reacties, praat mee

‘Grote reorganisatie bij de BBC’

UPDATE Er zijn grote veranderingen op til bij de Britse openbare omroep BBC. Minder radiostations, een halvering van de website en minder buitenlandse programma afnames. Dat zijn enkele punten uit een veelomvattend reorganisatieplan dat mogelijk volgende maand wordt gepresenteerd, dat meldt de Britse krant The Times. Momenteel zou de BBC Trust, de officiële toezichthouder van de omroep, naar het voorstel kijken. De plannen zijn gebaseerd op de veronderstelling dat in 2013 de omroepbijdrage wordt bevroren. Digitale radiostations 6 Music, Asian Network, BBC Switch en Blast! zullen worden gesloten. Het 112 miljoen pond tellende budget van de site wordt met 25 procent teruggebracht en er wordt 25 procent gesneden in het personeelsbestand. Ook moet BBC World, de commerciële tak van de BBC, zich gaan focussen op buitenlandse activiteiten en meer afstand nemen van de Britse tijdschriftentak. Het is niet duidelijk of de omroep de tijdschriftentak met populaire tijdschriften als Top Gear in de etalage zet. De BBC weigert commentaar te geven op de berichtgeving van The Times. Meer bij The Times / The Guardian / BBC

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.