basis naar compleet

— dinsdag 11 september 2018, 08:57 | 0 reacties, praat mee

‘Grote kans op einde van bureaukorting bij rtv-exploitanten’

© Wolfgang Kumm / EPA

Nadat RTL in navolging van de Ster aankondigde de bureaukorting af te schaffen, meldt Adformatie dat de kans groot is dat nu alle andere tv-exploitanten volgen. Laatste wijziging: 14 september 2018, 10:02

Managing director Aschwin de Bruijn van MAGNA verwacht ook dat vervolgens ook alle radio-exploitanten hun beleid veranderen “en dan is de hele RTV-markt wel om”. MAGNA ziet geen nadelen,los van de extra werkzaamheden waar de media-inkoper van IPG Mediabrands vorig jaar al tegenaan liep met het nieuwe Ster-beleid. Wel hoopt en verwacht De Bruijn dat RTL de 15 procent ‘netjes van de huidige tarieven’ afhaalt en deze niet gedeeltelijk gaat verdisconteren in een prijsstijging. ‘Dat zou het anders intransparant maken en het komt de gesprekken over samenwerkingen in 2019 niet ten goede’.

Toch zijn niet alle adverteerders blij. Arjan Veenhuis, hoofd Inkoop & Planning van Abovo Media, zegt dat zijn bureau het besluit van RTL ‘zeer te betreuren’. Adformatie heeft ook de twee andere grote tv-exploitanten Talpa TV (Talpa Network) en BrandDeli om commentaar gevraagd, maar zij hebben vooralsnog niet gereageerd.

Bekijk meer van

Ster RTL MAGNA Abovo Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.