website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Grootverdieners bij de NPO: 31 directeuren en presentatoren

Lars Pasveer — Geplaatst op donderdag 31 mei 2018, 14:23

Het aantal grootverdieners daalt de laatste jaren wel gestaag | Jan-Willem van Hofwegen / NPO

Het aantal grootverdieners daalt de laatste jaren wel gestaag | Jan-Willem van Hofwegen / NPO

Nieuws In 2017 verdienden nog 31 presentatoren en omroepdirecteuren boven de norm van 181.000 - een gangbaar ministerssalaris. RTL Z onderzocht jaarverslagen van omroepen, waar grootverdieners moeten worden opgevoerd. De best verdienende omroepbestuurder is Paul Römer (NTR) met een jaarsalaris van bijna 230.000 euro.

Rond deze tijd vorig jaar waren er nog 35 grootverdieners bij de publieke omroep. Er zijn veertien omroepbestuurders die boven die ministernorm verdienen: met slechts elf medewerkers onder zich bezet Dominique Weesie (PowNed) plaats vier, met ruim 210.000 euro op jaarbasis.

Op plaats drie staat algemeen directeur Jan de Jong (oud-NOS) met 213.000 euro - al ontving hij door zijn vertrek naar Feyenoord geen volledig jaarsalaris, aldus RTL Z.

De tweede plaats wordt bezet door Jan Slager van Omroep MAX, wiens beloning van 220.000 euro ook een component voor presentatiewerk bevat. Naar verhouding drukt Slagter slechts licht op het omroepbudget; Weesie is goed voor 6,4 procent van de kosten die bij PowNed worden gemaakt.

Presentatoren die boven de norm verdienen hoeven niet met naam te worden genoemd in de jaarverslagen. Vermoedelijk is Matthijs van Nieuwkerk de grootverdiener die bij BNNVARA 580.000 euro ontvangt. Meer bij RTL Z

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.