— vrijdag 7 september 2018, 09:52 | 0 reacties, praat mee

Grootste verandering in tv-programmering bij L1 in jaren

© L1

Vanwege de in 2017 aangekondigde bezuiniging van tien procent van het budget heeft de regionale omroep L1 nu scherpe keuzes moeten maken in de programmering. Het is volgens L1, een van de grootste veranderingen in de tv-programmering van de regionale omroep sinds vele jaren.

Onder de streep komt het er op neer dat de regionale zender dagelijks zo’n twintig minuten minder regionale televisie aan zal bieden, zegt hoofdredacteur Leo Hauben in De Limburger. Bekende L1-programma’s als Limbourgois, L1NWS, L1SPRT en AvondGasten verdwijnen van het scherm. Ze maken vanaf 17 september plaats voor een nieuw dagelijks tv-programma: L1mburg. Voor dat dagelijkse nieuwsprogramma, zeven dagen in de week, is ook de studio compleet vernieuwd.

L1imburg moet het antwoord zijn op de trend dat steeds meer Limburgers het regionale nieuws via de site en app van 1Limburg consumeren en dat de nieuwsfunctie van televisie daardoor geleidelijk verandert.

Ondanks de genoemde ‘scherpe keuzes’ blijft L1 toch sportwedstrijden als de Ladies Tour uitzenden. Dat kan volgens Hauben, omdat organisaties het signaal gratis ter beschikking stellen en er met andere regionale omroepen wordt samengewerkt, zodat zo’n uitzending goedkoop is. Ook rechtstreekse uitzendingen van culturele evenementen als het Vastelaoves Leedjes Konkoer blijven op de rol staan. “Dat soort uitzendingen wordt gesponsord door provincie of gemeentes”, verklaart Hauben. Meer bij L1

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.