word actief nvj klein

— vrijdag 25 augustus 2017, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Grootste deel freelancers wil geen verplichte verzekering

CC BY-SA 2.0 / FiDalwood

Van alle journalisten en fotojournalisten die als zzp'er werken, ziet bijna 60 procent geen heil in een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov). Daar staat tegenover dat 65 procent van de zzp'ers momenteel zonder zo'n aov werkt. Meer van de helft van de freelancers zou wél zo'n aov afsluiten als die betaalbaar is én op hun situatie is toegesneden.

Dat blijkt uit een enquête van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (PDF), onder bijna 800 journalisten en fotojournalisten. De respondenten zien het liefst een aov die hen gegarandeerd toelaat, die een premie rekent op basis van een percentage van de jaaromzet en die een uitkering biedt waar men van kan rondkomen.

Bijna 80 procent van de respondenten – allen NVJ-lid – geeft te kennen te willen experimenteren met een vrijwillige, flexibele verzekering. Vertrouwen in commerciële verzekeraars is onder de respondenten laag. De zzp’ers die zijn aangesloten bij een broodfonds, zo’n 7 procent van het totaal, geeft aan goede ervaringen te hebben. Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.