e learning nvj

— dinsdag 15 oktober 2013, 15:12

Groot-Brittannië pakt smaad aan

Het wordt steeds moeilijker voor buitenlanders om in Groot-Brittannië smaadzaken tegen internationale uitgaven te starten. Het Brits Hooggerechtshof heeft twee zaken met betrekking tot smaad eruit gegooid, meldt The Guardian. Groot-Brittannië stond in het verleden bekend om 'smaadtoerisme'. Eisers uit diverse landen probeerden bij Britse rechtbanken bijvoorbeeld Amerikaanse publicisten het zwijgen op te leggen; in het Britse recht is de meningsuiting minder vergaand beschermd dan in de VS. Advocaten hebben de uitspraken van het Hooggerechtshof dan ook verwelkomd. De uitspraken lijken een voorloper te zijn van de 'Defamation Act 2013', die later dit jaar door het Britse parlement zal worden aangenomen. Met die wet wordt het voor buitenlandse eisers veel moeilijker om via Groot-Brittannië verhaal te halen bij buitenlandse uitgaven als ze ergens niet mee eens zijn. Laatste wijziging: 16 oktober 2013, 11:18

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.