— vrijdag 23 april 2010, 11:29 | 0 reacties, praat mee

Klimaatwetenschapper klaagt krant aan

UPDATE Een van de meest toonaangevende klimaatwetenschappers Andrew Weaver is eeen rechtszaak begonnen tegen een Canadees dagblad wegens het 'vergifitigen 'van de het debat overde opwarming van de aarde. In een zaak, die mogelijk grote consequenties heeft voor online uitgevers, eist Weaver dat de National Post vier artikelen van haar website haalt, maar ook van de vele blogs en sites waar de artikelen werden herplaatst. De betreffende artikelen werden allen gepubliceerd op het hoogtepunt van een aantal recente controverses over de betrouwbaarheid van klimaatwetenschap. Weaver, een van de auteurs van het klimaatrapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC), zegt dat er in de artikelen 'grove onwaarheden' in staan. De wetenschapper start de rechtszaak nadat de krant weigerde de artikelen terug te trekken. Volgens hem 'vergiftigen ze de feitelijke berichtgeving en misleiden ze mensen die zoeken naar betrouwbare wetenschappelijk informatie over de opwarming van de aarde'. Uit de artikelen zou blijken dat Weaver alleen data selecteerde die zijn onderzoek ondersteunde. Meer bij The Guardian via EJC

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.