— maandag 25 november 2019, 09:51 | 0 reacties, praat mee

GroenLinks en SP willen meer taken voor Beeld en Geluid

UPDATE Bepalende producties van de commerciële, regionale en lokale omroepen moeten deel gaan uitmaken van de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dat voorstel doen GroenLinks en SP vandaag bij de behandeling van de mediabegroting. Laatste wijziging: 25 november 2019, 16:12

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum is het archief van onze audiovisuele programma’s. Het draagt zorg voor de verzameling, conservering en interpretatie van Nederlands audiovisueel erfgoed. Tot nu toe besteedt Beeld en Geluid alleen aandacht aan producties van de publieke omroep. Dat is te beperkt, vinden SP en GroenLinks.

Minister Arie Slob antwoordde tijdens het Kamerdebat dat er van commerciële omroepen al programma’s worden gearchiveerd en dat het een idee is te kijken of Beeld en Geluid zijn taken kan uitbreiden naar programma’s van regionale en lokale omroepen. Hij wil dat betrekken bij een op handen zijnde evaluatie van het instituut en merkt er bij op dat het wel geld gaat kosten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.